Aktuellt

 

Vinterdag för familjer

Söndag 26.11 kl. 13-15

Varmt välkomna till Sundom Hem och Skolas vinterdag för hela familjen! Vi kan inte garantera snö, men vi kan garantera annat trevligt!

Loppis
På loppiset får man fritt byta/sälja/köpa främst vintersportsutrustning. I praktiken fungerar loppiset som ett bakluckeloppis på parkeringen. Vill man ta med sig ett bord el.dyl. är det också möjligt (separata försäljningsplatser/-bord erbjuds inte).

Skidvallningskurs 
Du kan passa på och få en kurs i hur skidorna ska vallas av Martin Norrgård. Kurs i skidvallning hålls kl. 14 inne i byggnaden där Vasa skidklubb har skiduthyrning.

Hälsa på Aava Kerttus djur 
Man får också mata och klappa djur från Aava Kertun kotitila eller gå en liten runda med djuren om man vill.

Glögg & pepparkakor 
Hem och skola bjuder på gratis glögg och pepparkakor. Det går även att ta med egen korv och grilla. 

Tid: 26.11.2023 kl. 13-15
Plats:
Parkeringen vid Öjberget 

24.11.2023 kl. 13:51

Kallelse till årsmöte för Sundom Hem och Skola rf.

Sundom Hem och Skola rf kallar till årsmöte onsdag 20.9.2023 kl. 18.00 i Sundom skola. På mötet behandlas stadgeenliga ärenden. Varmt välkomna alla föräldrar!

Sundom Hem och Skola är en föräldraförening med syfte att företräda föräldraopinionen i frågor som gäller undervisning och fostran i förhållande till skola och samhälle, att arbeta för samarbete mellan elevernas hem och Sundom skola samt att stöda skolan och hemmen i deras strävan att ge barnen en god uppväxtmiljö.

Föreningen verkar samtidigt för att ge eleverna en liten guldkant i tillvaron i skolan. Under senaste år har detta förverkligats t.ex. genom att bjuda på bulla under Barnkonventionens dag, gett understöd för transporter till Stafettkarnevalen samt andra resor och studiebesök under skoltid, bidrag för anordnandet av friluftsdag på Öjberget, införskaffande av studiestuga till skolkorridoren etc.

Föreningen tar numera även hand om den uppvaktning av lärare och personal i samband med jul och skolavslutning som tidigare gjordes via klassföräldrar.

Mera information om tidigare och kommande aktiviteter kommer i ett nyhetsbrev senare i höst. Följande evenemang är Hem och Skola-dagen som i Sundom firas redan kvällen före med bullfest på skolan torsdag 28.9.

Är du intresserad av att engagera dig i Hem och Skola-verksamheten? Eller bara vill diskutera undervisning och fostran? Kom med på årsmötet 20.9!

Styrelsen för Sundom Hem och Skola.

13.09.2023 kl. 19:29

Sundom Hem och Skola r.f

  • Vi utvecklar och stöder samarbetet mellan skolan och hemmen
  • Vi engagerar föräldrar och elever kring gemensamma aktiviteter
  • Vi bidrar till det lilla extra

Vill du stöda oss i vårt värdefulla arbete för barnen i Sundom?

Har du en bra idé som vi skulle kunna förverkliga, eller vill du själv vara med och förverkliga din idé?

Finns det något annat som du kan eller vill bidra med?

Ta kontakt med nån av oss i styrelsen eller sänd ett meddelande till oss på sundomhemochskola@gmail.com

Föreningens verksamhet finansieras via medlemsavgifter av föräldrar, men vi söker även aktivt bidrag från fonder och stiftelser för specifika ändamål. För verksamheten kan föreningen även ta emot gåvor och testamenten samt bidrag från myndigheter och andra organisationer.

För att aktivt hålla koll på vad vi jobbar med och vad vi har på gång, gilla oss på Facebook. Vi finns även där!

Besök oss även på facebook Sundom Hem och Skola