Aktuellt

Vinterdag för familjer

Söndag 26.11 kl. 13-15

Varmt välkomna till Sundom Hem och Skolas vinterdag för hela familjen! Vi kan inte garantera snö, men vi kan garantera annat trevligt!

Loppis
På loppiset får man fritt byta/sälja/köpa främst vintersportsutrustning. I praktiken fungerar loppiset som ett bakluckeloppis på parkeringen. Vill man ta med sig ett bord el.dyl. är det också möjligt (separata försäljningsplatser/-bord erbjuds inte).

Skidvallningskurs 
Du kan passa på och få en kurs i hur skidorna ska vallas av Martin Norrgård. Kurs i skidvallning hålls kl. 14 inne i byggnaden där Vasa skidklubb har skiduthyrning.

Hälsa på Aava Kerttus djur 
Man får också mata och klappa djur från Aava Kertun kotitila eller gå en liten runda med djuren om man vill.

Glögg & pepparkakor 
Hem och skola bjuder på gratis glögg och pepparkakor. Det går även att ta med egen korv och grilla. 

Tid: 26.11.2023 kl. 13-15
Plats:
Parkeringen vid Öjberget 

24.11.2023 kl. 13:51

Kallelse till årsmöte för Sundom Hem och Skola rf.

Sundom Hem och Skola rf kallar till årsmöte onsdag 20.9.2023 kl. 18.00 i Sundom skola. På mötet behandlas stadgeenliga ärenden. Varmt välkomna alla föräldrar!

Sundom Hem och Skola är en föräldraförening med syfte att företräda föräldraopinionen i frågor som gäller undervisning och fostran i förhållande till skola och samhälle, att arbeta för samarbete mellan elevernas hem och Sundom skola samt att stöda skolan och hemmen i deras strävan att ge barnen en god uppväxtmiljö.

Föreningen verkar samtidigt för att ge eleverna en liten guldkant i tillvaron i skolan. Under senaste år har detta förverkligats t.ex. genom att bjuda på bulla under Barnkonventionens dag, gett understöd för transporter till Stafettkarnevalen samt andra resor och studiebesök under skoltid, bidrag för anordnandet av friluftsdag på Öjberget, införskaffande av studiestuga till skolkorridoren etc.

Föreningen tar numera även hand om den uppvaktning av lärare och personal i samband med jul och skolavslutning som tidigare gjordes via klassföräldrar.

Mera information om tidigare och kommande aktiviteter kommer i ett nyhetsbrev senare i höst. Följande evenemang är Hem och Skola-dagen som i Sundom firas redan kvällen före med bullfest på skolan torsdag 28.9.

Är du intresserad av att engagera dig i Hem och Skola-verksamheten? Eller bara vill diskutera undervisning och fostran? Kom med på årsmötet 20.9!

Styrelsen för Sundom Hem och Skola.

13.09.2023 kl. 19:29

Vårens medlemsbrev

“Vi bidrar till det lilla extra”

Sundom Hem och Skola vill med detta medlemsbrev berätta vad föreningen gjort under den senaste tiden. Under vintern har det ordnats flera “pröva på” aktiviteter och elever har fått pröva på fritidsaktiviteter som ridning, körning med radiostyrda bilar och redskapsgymnastik. Ett stort tack till Aktiastiftelsen i Solf-Sundom som har möjliggjort detta!

Läs resten av brevet här

Psst! Vi har nu även möjlighet att ta emot medlemsavgiften via MobilePay.

 

15.05.2023 kl. 15:38

Prova på radiostyrda bilar

Hem och skola fortsätter att förverkliga Hobby skoj projektet och denna gång gavs möjlighet för 20 elever i åk. 1-6 att prova på att köra med radiostyrda bilar på en inomhusbana på Vasklot.

 

19.01.2023 kl. 09:40

Redskapsgymnastik vid Vasa Redskapsfantaster

Följande hobby att pröva på var redskapsgymnastik. Fredagen den 9 december var det 25 ivriga elever på plats i Runsor i Vasa Redskapsfantasters hall.

Barnen fick prova på hopp, matta, bom och barr.

23.11.2022 kl. 20:00

Ridning vid Stall Långvik

Lördagen den 12.11 samlades 18 elever på Stall Långvik i Munsmo för att 'pröva på'-ridning.

Förutom själva ridningen fanns det många andra sysslor som behöver göras i ett stall.

Även käpphäst-ridning fanns på programmet.

02.11.2022 kl. 20:00

Klättring vid Vaasa Zip Adventure Park

Torsdagen den 13 oktober var det dags för klättring på Vaasa Zip Adventure Park. Det genomfördes i vårt "pröva på"-projekt och gjorde det möjligt för skolans elever att besöka parken kostnadsfritt.

Efter en genomgång av utrustningen och ett varv på övningsbanan var det dags att börja på. Fösta banan höll sig lite närmare marken men efter hand blev det avsevärt högre och linbanorna längre.

Många hade även med sig picknick och korv så efter ett par av de första banorna tog många en paus och laddade batterierna innan äventyren fortsatte. Vartefter kvällen mörknade tändes strålkastarna och pannlamporna.

Sammanlagt 47 elever och några föräldrar var och klättrade från fyra på eftermiddagen till klockan åtta på kvällen i perfekt höstväder.

16.10.2022 kl. 11:30

Hem och skola-dagen

Hem och skola-dagen till ära hade vi igen ordnat med Bullfest. Torsdagen den 29 september klockan 18.00-19.30 var det liv och rörelse på skolan. Det bjöds på kaffe, saft och bullar.

Skolelever och föräldrar fick titta på räddningsväsendets bilar och utrustning och få höra om deras jobb.

Som del av vårt stora "prova på"-projekt kunde vi även bjuda på lite extra aktiviteter i form av olika hoppborgar.

30.09.2022 kl. 12:54

Prova på Street Art!

Vi fortsätter att förverkliga Sundom Hem och Skolas 'pröva på'-projekt och den här gången ger vi möjlighet åt max. 24 elever i åk. 3–6 att pröva på Street Art på Malakta i Malax, där deltagarna får med hjälp av stenciler och sprayfärg skapa sina egna Street Art inspirerade konstverk.

Anmälningen är avslutad!

Plats: Malakta, Malax
Tidpunkt: Måndagen den 9.5

19.04.2022 kl. 09:00

Prova på klättring för åk 4-6

Nu är det dags för årskurserna 4-6 att prova på klättring vid Wasa up. Det sker kostnadsfritt via Sundom Hem och Skolas 'prova på'-projekt och med instruktör från Wasa up. All utrustning finns vid Wasa up, så bekväma kläder och drickaflaska är det enda som behövs.

Anmälningen avslutad

Det finns plats för totalt 16 barn och platserna fylls i anmälningsordning. Anmälningstiden upphör fredagen den 15.4.

11.04.2022 kl. 08:00

Prova på klättring!

Vi fortsätter att förverkliga Sundom Hem och Skolas 'pröva på'-projekt och den här gången ger vi möjlighet åt max. 16 elever i åk. 1-3 att pröva på klättring vid Wasa up. Detta sker kostnadsfritt och med instruktör från Wasa up. All utrustning finns vid Wasa up, så bekväma kläder och drickaflaska är det enda som behövs.

Vi träffas söndagen den 10.4 kl. 10:30 vid Wasa up på Strandgatan 2 och vi har 1,5 timme på oss att klättra.

Anmälningen är avslutad, de 16 platserna bokades i rask takt på morgonen.

Motsvarande tillfälle kommer att ordnas för åk. 4-6 den 24.4. Anmälan till det här kommer lite senare.

29.03.2022 kl. 18:11

Prova på slalom!

Genom Sundom Hem och Skolas 'pröva på'-projekt bjuder vi nu in max 20 st barn att pröva på slalom vid Öjberget. Detta sker kostnadsfritt och med skidlärare från Vasa skidklubb. Om man behöver utrustning (skidor, stavar, skor, hjälm) så ingår även den. Målgruppen är nybörjare i alla åldrar som är elever i Sundom skola.

Det finns totalt plats för 20 barn och platserna fylls i anmälningsordning. Anmälningstiden upphör måndagen den 14.3 kl 12:00.

Vi träffas Tisdagen den 15.3 kl. 17:00 vid Öjbergets skiduthyrning, och när alla fått sin utrutning beger vi oss till backarna för 2 timmar.

OBS! Ingen olycksfallsförsäkring är specifikt arrangerad för detta evenemang, så barnen är på egen risk i backen.

10.03.2022 kl. 14:19

God Jul

Hem och skola önskar alla elever, föräldrar och lärare en god jul och ett gott nytt år!

Även iår delades påsar med lite gott ut på julfesten.

18.12.2021 kl. 14:01

Artikel i VBL om bakluckeloppiset

Om du har inloggning till vasabladet.fi kan du läsa den digitala versionen här:


Tidningsversionen kan läsas här

 

07.12.2021 kl. 13:51

Sundom Hem och skolas bytesloppis och skridskovässning 4.12!

Har barnen för små skridskor, för långa skidor eller överloppsutrustning? Byt & sälj vintersportsutrustning på Hem och skolas bytesloppis! Samtidigt kan du passa på att få skridskorna vässta inför kommande säsong.  

Sundom Hem och skola ordnar bytesloppis för vintersportsutrustning lördag 4.12 kl. 14-16 vid Sundom IF:s skidstugas parkering vid Öjberget. På loppiset får man fritt byta/sälja/köpa främst vintersportsutrustning. I praktiken fungerar loppiset som ett bakluckeloppis på parkeringen. Vill man ta med sig ett bord el.dyl. är det också möjligt (separata försäljningsplatser/-bord erbjuds inte).  

Skridskovässningen sker inomhus i skidstugan och kostar 5 € / par (kontant betalning).  

Hem och skola bjuder på gratis glögg och pepparkakor. Det går även att ta med egen korv och grilla vid brasan. 

Varmt välkomna!  

Tid: 4.12.2021 kl 14-16
Plats: Sundom IFs Skidstuga vid Öjberget (vid skidspåret)

17.11.2021 kl. 17:00