Bullfest 24.9

Sundom Hem och skola firar Hem och skola dagen med bullfest på skolgården. Elever med familjer bjuds på bullar, saft, kaffe och te.

• Åk 1-3 kl. 18-19.
  • Åk 4-6 kl. 19-20.

Välj en grupp ifall ni har barn i båda grupperna.

Bandet Stäinless steel spelar 18.45-19.15.

Hem och skola har en ny buff med lokalt tryck som släpps till försäljning (15€/st kontant eller vi Mobile Pay i samarbete med Sundom if skidsektionen). Ingen bilparkering på skolgården.

Välkomna att umgås med distans!

18.09.2020 kl. 12:22

Välkomna på årsmöte

Välkomna på årsmöte måndag 28.9.2020 kl 18.30 i Sundom skolas matsal.

Stadgeenliga ärenden, servering.

Är du förälder till elev i Sundom skola och intresserad av att engagera dig i Sundom Hem och Skola? Hör då av dig till nån av oss i styrelsen så snart som möjligt eller sänd oss epost så att vi vet att du finns.

Styrelsen för Sundom Hem och Skola r.f

18.09.2020 kl. 12:19

INHIBERAT - Ge ditt barn en positiv självbild! 26.3

Föräldrakvällen med Nina Dahl-Tallgren den 26.3 flyttas fram på grund av det som händer omkring oss. Vi återkommer med ett nytt datum när situationen är under kontroll.

Det är rubriken för vårens hem och skola föreläsning. Vi får höra teaterpedagog Nina Dahl-Tallgren berätta om hur man kommunicerar med sina barn och uppmuntrar positivt tänkande.

Föräldrakvällen går av stapeln torsdagen den 26 mars klockan 18.30 och kommer att bli en garanterat inspirerande kväll!

Hem och skola bjuder på kaffe och vill därför ha er anmälan

08.03.2020 kl. 14:05

Första hjälpen temakväll tisdagen 26.11

Välkommen på Första hjälpen temakväll tisdagen den 26.11.2019 kl 18-20 på skolan.

Inbjudan gäller för alla elever + en medföljande vuxen per elev.

Programmet byggs upp enligt stationer och anpassas enligt åk 1-3 och åk 4-6. Eleverna får praktiskt pröva på grunderna i första hjälpen på övningsdockor. Hjärt- och lungräddning, främmande föremål i halsen, sår, ledskador och benbrott.

I kvällen medverkar utbildare i första hjälpen från Edu YA samt akutvårdsstuderande och undervisningsambulans från Yrkesakademin i Österbotten.

Mästerkocken Julien Huéber besöker oss och bjuder på "Nyttigt för kroppen".

29.10.2019 kl. 13:42

Vinnarna i fototävlingen Knäpp Sundom 2019

Hem och skola-dagen till ära vill vi presentera vinnarna i fototävlingen Knäpp Sundom 2019.
59 elever hade totalt lämnat in 115 st bilder, de flesta lämnade in två bilder per elev. Domarna Marita Bagge och Michael Borg har var för sig tittat på bilderna och gjort varsin topplista. Domarna hade ingen information om vem som tagit bilderna eller vilken årskurs personen går på.

Plats 1
Bild nr 4, tagen av Elias Kull i ÅK 3

Motivering: Bra bildkomposition i vackra färger och behagligt ljus-åskådliggör en svunnen tidsperiod på Söderfjärden. Bilden är en riktig klassiker där fotografen lyckats fånga höstfärgerna.

Plats 2
Bild nr 24, tagen av Emma Friberg i ÅK 5

Motivering: Spännande bildkomposition i diffust magiskt ljus av känt Sundom objekt.

Plats 3
Bild nr 54, tagen av Agnes Zittra i ÅK 6

Motivering: Fotografen har fotograferat den plats som för tillfället gör Sundom mest känt med samtidigt gjort det på ett udda sätt. Mycket kreativt!

Plats 4
Bild nr 40, tagen av Fanny Martin i ÅK 4

Motivering: Harmonisk bild där ingenting stör de många nyanserna av gråblått.

Plats 5
Bild nr 95, tagen av Alvin Ollikainen i ÅK 1

Motivering: från början är det svårt att se prästgården, vinkeln är spännande och slutresultatet blir bra.

Förutom dessa så kommer även följande bilder att publiceras i Murmursunds Allehanda, de får alltså hedersomnämnande av domarna.
Motiveringen är vackra bilder med ypperlig bildkomposition.

Bild nr 56 (tuppen) tagen av Elvin Rajala i ÅK 1

Bild nr 92 (äpplena) tagen av Måns Kärkinen i ÅK 5

Bild nr 93 (svamparna) tagen av Laura Oikarainen i ÅK 4

Vi vill tacka alla deltagare för alla fina bilder!

Sundom Hem och skola ger även alla elever och lärare en fin väska!

27.09.2019 kl. 09:30